Z koreańską technologią to bym uważał, też miałem brać co od nich ale po tym co się już w swoim fachu naoglądałem to podziękowałem szybko. Ostatnio miałem do czynienia z I40 kombi - niby wypas, trendy i jazzy ale ogólnie kiepsko to wszystko wygląda, plastik fantastik. Może i kuszą bajerami i lepszą ceną ale pod względem wykończenia i kosztów to tylko na pierwszy look jest ok. A co do upustów to chyba coś się kiepsko starają w tym Poznaniu, bo ja na start dostałem - 7k pln.
Zakup Octawii III jakieś alternatywy ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez TrancerZ koreańską technologią to bym uważał, też miałem brać co od nich ale po tym co się już w swoim fachu naoglądałem to podziękowałem szybko. .Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
TomaszW, popytaj forumowych dealerów na pewno coś lepszego zaproponują. Ja zapytałem Danielcio i polecam A i u mnie też były ściemy sprzedawcy lokalnego o upustach centrali itp. Chcieli mi dać super upust 2% od siebie i 2% ("siłą wyrwali z Poznania" :evil: ). Daniel postawił poprzeczkę wysoko i sam byłem zdziwiony na plus oczywiście :szeroki_usmiechPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSTomaszW, popytaj forumowych dealerów na pewno coś lepszego zaproponują. Ja zapytałem Danielcio i polecam A i u mnie też były ściemy sprzedawcy lokalnego o upustach centrali itp. Chcieli mi dać super upust 2% od siebie i 2% ("siłą wyrwali z Poznania" :evil: ). Daniel postawił poprzeczkę wysoko i sam byłem zdziwiony na plus oczywiście :szeroki_usmiech
Fakt, oferty Danielcio robią różnicę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Zamieszczone przez SSTomaszW, popytaj forumowych dealerów na pewno coś lepszego zaproponują. Ja zapytałem Danielcio i polecam A i u mnie też były ściemy sprzedawcy lokalnego o upustach centrali itp. Chcieli mi dać super upust 2% od siebie i 2% ("siłą wyrwali z Poznania" :evil: ). Daniel postawił poprzeczkę wysoko i sam byłem zdziwiony na plus oczywiście :szeroki_usmiech
Fakt, oferty Danielcio robią różnicę.
Niestety polityka cenowa Skody się zmienia. Teraz już nie ma upustu 6900 na kombi a jest tylko 1000 (na liftback 1900). Kombi za dobrze się sprzedaje i oni o tym wiedzą. Pytanie czy na tym się nie przejadą. Akcja z kratką dobiegła końca dlatego czekam do czerwca na nowe cenniki i zmianę modelową na 2015. Zobaczymy czy zmiany silników na EURO 6 pojawią się jak ktoś wspominał w innym poście i jak one wpłyną na cenę auta.
Komentarz
-
-
Jako alternatywę dla o3 kombi zawsze brałem pod uwagę golfa7 variant.
Przeglądając konfigurator vw, zauważyłem, że jest tam w wersji comfortline silnik 1,4 tsi 122 km.
1. Czy to ten sam co w o3 tylko z mniejszą mocą?
2. Czy po gwarancji wystarczy zrobić program, żeby podnieść jego moc do 140 km i nie martwić się o pozostałe komponenty?
3. Czy możecie polecić jakieś forum golfa, przeglądałem kilka i nie wiem które jest tak kompetentne jak to nasze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nikolakisZamieszczone przez greg505nikolakis, to jest stary typ silnika, ten sam co wystepowal w O2
Ciężko mi uwierzyć, że w g7 zostawili silnik o zawodnej konstrukcji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomaszW... czekam do czerwca na nowe cenniki i zmianę modelową na 2015. Zobaczymy czy zmiany silników na EURO 6 pojawią się jak ktoś wspominał w innym poście i jak one wpłyną na cenę auta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505nikolakis, to jest stary typ silnika, ten sam co wystepowal w O2
Od wersji 140KM różni się jednak m.in. turbo.Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zielarzlolZamieszczone przez greg505nikolakis, to jest stary typ silnika, ten sam co wystepowal w O2
Od wersji 140KM różni się jednak m.in. turbo.
Poszperałem w internecie i wszędzie piszą, że ten silnik jest już na pasku.
Szkoda, że różnią się hardwarem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomaszWZamieszczone przez grzeskTeż planuje zakup i o tym myślałem ale pytanie kiedy dokładnie ten nowy rok modelowy wchodzi i czy mówimy o początku czerwca czy raczej końcu?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Też jestem ciekawy, jak to będzie. Zamówiłem 15.04.2014r. mam potwierdzenie, że będzie produkowany jako model 2015 w 24 tygodniu i że wyposażenie i cena nie ulegnie zmianie ponieważ została wygenerowana oferta i spisane zamówienie. Czas pokaże.
Zamówiona Octavia 3 1.4 TSI w. Elegance + kilka gadżetów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RogerroHej,
chce zweryfikowac czy moja oferta jest dobra... dostalem oferte na skode octavie 2013
Samochod z salonu - wyprzedaz rocznika
Octavia 2013 Ambition Kombi
1.2 TSI 105KM
Pakiet Amazing
koło zapasowe
braz topaz
za 68500
to dobra cena?
Komentarz
-
-
Cena wyjsciowa 73650 + pakiet 2450 + kolo 400 + lakier 1950 = 78450 lub 750zl wiecej za 6 biegowego
1000zl rabatu jest od ceny cennikowej od reki.
Ja obstawiam jakies 6-7% rabatu to daje 72tys. 10% jak bedzie to jest super, ale to tylko Ambition i za wiele dodatkow nie ma.
Tak wiec zaproponowana cena, jest raczej slaba biorac pod uwage ze to stary rocznik, na ktory pewnie od reki importer dawal z 5tys rabatu + to co diler mogl dac normalnie :twisted: Jedyny plus to fakt, ze auto jest od reki, a nie za 2-9 miesiecy 8)
Komentarz
-
Komentarz